Navigácia

Obsah

obr1

 

Školská  jedáleň  

pri  ZŠ  s  MŠ  Štefana  Žáryho  Poniky

 

 

„Jesť, to je nevyhnutnosť, ale správne jesť, je umenie“

(François de La Rochefoucauld)

 

kucharocka

 

Zamestnanci  školskej  jedálne

 

Aurélia Madošová  ....................................   hlavná kuchárka

Anna Gregorová ........................................  kuchárka

Marcela Golianová ....................................  pomocná pracovníčka

Eva Madošová ..........................................  pomocná pracovníčka

Katarína Ondrejkovičová ........................... pomocná pracovníčka

 

Zuzana Dupačová ..................................... vedúca školskej jedálne

 

 

 

tanier

Časová štruktúra jedálneho lístka

V rámci piatich stravovacích dní:

2 hlavné pokrmy mäsové

1 pokrm so zníženou dávkou mäsa t.j. hydinové alebo 

   rybacie mäso

2 pokrmy odľahčené t.j. múčne, bezmäsové,

   cestovinové....

 

 

 

V školskej jedálni sa pripravuje strava podľa materiálno-spotrebných noriem (receptúr) určených pre školské stravovanie, čo znamená energeticky a výživovo vyváženú stravu vhodnú pre detský organizmus. ovocieV zmysle týchto zásad sa zostavuje aj jedálny lístok, v ktorom sa musia zosúladiť potreby a požiadavky detí, žiakov aj dospelých stravníkov.

Jedálny lístok si môžete pozrieť na našej webovej stránke školy, na nástenkách v materskej škole a základnej škole.

Školská   jedáleň  poskytuje  stravovanie  nielen  žiakom  našej ZŠ s MŠ Štefana Žáryho, ale aj cudzím stravníkom (dôchodcom, bývalým školským pracovníkom, zamestnancom ObÚ, zdravotného zariadenia, a sezónnym pracovníkom).

Naša ŠJ je zapojená do Európskeho mliečneho programu, prostredníctvom ktorého EÚ poskytuje dotácie pre školy a iné vzdelávacie zariadenia, aby mohli ponúknuť svojim žiakom vybrané mlieko a mliečne výrobky

Taktiež naša ŠJ využíva program s finančnou účasťou EÚ „Školské ovocie“, čo je pravidelné zabezpečovanie dodávok ovocia, alebo vybraných výrobkov do škôl. Deti v slovenských škôlkach a žiaci v školách, tak môžu konzumovať čerstvé ovocie a vybrané výrobky vypestované v našich podmienkach.

 

 

!!!Dôležité informácie!!!

 

ovocie= osobne, telefonicky alebo zaslaním SMS

= tel. kontakt  0911 49 00 52

= každý deň do 7.00 hod

   alebo deň vopred od 15.00hod

= v prípade choroby je možné prvý deň

   obed odobrať do vlastného obedára

   v ŠJ  pri MŠ od 11.00-11.15 hod

   v ostatné dni musí byť stravník odhlásený

= po chorobe je potrebné stravníka znovu

   nahlásiť

vevericka

 

 

 

Časový rozvrh výdaja stravy

 

desiata:              8.15 -   8.40 hod

obed MŠ:        11.00 -  11.45 hod

obed ZŠ:         12.15 - 13.00 hod

olovrant:         14.15 - 14.40 hod